۲ میلیارد تومان اعتبار به حوزه مرتع اختصاص یافت

۲ میلیارد تومان اعتبار به حوزه مرتع اختصاص یافت
شناسه خبـر : ۱۱۵۰۳۷ دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: یکی از مهمترین اقدامات در سال جاری مدیریت چرای دام در ۳۷۵ هزار هکتار اراضی مرتعی این استان است.

میردار هریجانی اظهار کرد: اجرای عملیات بیومکانیک در سطح ۵۰ هکتار از اراضی کانون مولد گرد و غبار در شهرستان نظرآباد با احداث چاله فلسی توام با بذرکاری صورت پذیرفت.
میردار هریجانی تصریح کرد: از دیگر اقدامات اجرا شده در این حوزه طی سال جاری در سطح ۱۵۰ هکتار از مراتع استان از محل اعتبارات ملی اقدام به کپه کاری گردید.
وی به نظارت و پایش طرح های مرتعداری اشاره کرد و از بهره برداران مراتع استان خواست تا با مراجعه به ادارات شهرستان نسبت به ثبت کلیه اطلاعات هویتی خود در درگاه ملی مجوزها و سامانه های مرتبط با مرتع اقدام نمایند. زیرا براساس قانون تمامی مجوزهای فیزیکی باطل و مجوزهای کسب کار تنها از طریق ثبت در درگاه ملی مجوزها دارای اعتبار می‌باشد.

تخصیص ۲ میلیارد تومان اعتبار به اجرای برنامه های حوزه مرتع
وی، اظهار کرد: فقط حدود ۲۰ درصد از بهره برداران در این سامانه ثبت اطلاعات کرده اند و ۸۰ درصد مابقی هنوز اطلاعات خود را ثبت نکرده اند.
میردار هریجانی با اشاره به تخصیص ۲ میلیارد تومان اعتبار به اجرای برنامه های حوزه مرتع در سال جاری، گفت: نیمی از این اعتبار از محل اعتبارات استانی بوده که پروژه های مدیریت چرا در سطح ۳۷۵ هزار هکتار مرتع استان اجرا شد.
وی از جمله این پروژه ها را استقرار قرقبان در ایستگاه های ثابت کنترل دام عنوان کرد و افزود: در سطح مراتع استان ۹ ایستگاه ثابت قرق داریم که در هر ایستگاه دو نفر قرقبان مستقر هستند بطوریکه این ایستگاه ها در مسیر ایلراه های عشایری و معابر عبور دام به سمت مراتع ییلاقی در گلوگاه ها مستقر شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز تصریح کرد: این قرقبان ها مجوز عبور چرای دام که توسط ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها صادر می شود را کنترل می کنند.
وی گفت: پیمانکار پروژه مدیریت چرای دام تعاونی عشایری استان البرز است که این اقدام با مشارکت بهره برداران در راستای کنترل پروانه چرا و مدیریت کوچ صورت پذیرفت.
میردار هریجانی همچنین عنوان کرد، با عنایت به اهمیت حفظ منابع پایه (آب، خاک و گیاه) و اولویت حفظ مراتع به جهت جلوگیری از فرسایش و بروز سیلاب، اعتبارات سالیان اخیر در حوزه مرتع بسیار اندک می‌باشد که بازنگری جدی در اینخصوص امری جدی و اجتناب ناپذیر است.

نهال کاری در سطح ۵۰۰ هکتار و حفاظت و قرق ۴۰ هزار هکتار از اراضی بیابانی استان و تالاب صالحیه
میردار هریجانی در ادامه به اجرای طرح های حوزه بیابان نیز اشاره کرد و ضمن گلایه از تخصیص نه چندان زیاد اعتبارات در این حوزه، گفت: برای این حوزه فقط یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی در سال جاری تصویب شد که از این میزان نیز فقط ۶۰۰ میلیون تومان تخصیص داده شد که با این رقم کار زیادی نمی توان اجرا کرد.وی افزود: با این اعتبار حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی حوزه تالاب صالحیه حفاظت و قرق شد تا چرای بی رویه دام سبب تخریب پوشش گیاهی و تشدید کانون های مولد گرد و غبار در سطح استان نگردد.وی با بیان اینکه از دیگر اقدامات از محل این اعتبارات آبیاری و مراقبت از نهالکاری سنواتی در سطح ۱۱۰ هکتار بوده، اظهار کرد: همچنین از محل اعتبارات ملی ۱۰ میلیارد تومان مصوب شد که هشت میلیارد تومان از این میزان اعتبار تخصیص یافت که در کانون های بحرانی استان ۵۰۰ هکتار نهالکاری صورت گرفت و ۲۱۳ هکتار از نهالکاری های سنواتی در شهرستانهای اشتهارد و نظرآباد نیز تحت عملیات آبیاری و مراقبت قرار گرفت.

کاهش ۲۰ درصد سطح کانون های بحرانی در برنامه هفتم
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با اشاره به تعهد کاهش ۲۰ درصدی سطح کانون های بحرانی در برنامه هفتم توسعه، افزود: اعتبارات ملی سال آینده بسیار اندک است که نیاز به افزایش اعتبارات حوزه بیابان داریم و می‌بایست ۲۰ درصد از کانون های بحرانی استان را با اقدامات بیابانزدایی کاهش دهیم که نیاز به اعتبارات ملی و نگاه ویژه به این بخش است تا تعهدات برنامه هفتم را اجرا کنیم.

وی به اقدامات حوزه جنگل نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه جنگل حدود ۲۱ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم که متاسفانه درصد کمی از این اعتبار تخصیص یافت که حدود هشت میلیارد تخصیص داده شد.
وی ادامه داد: از این محل حدود ۵۰۰ هکتار از نهالکاری سنواتی استان را در شهرستان های کرج، طالقان، ساوجبلاغ، چهارباغ و نظرآباد آبیاری و مراقبت کردیم، ضمن اینکه از محل این اعتبارات یک میلیون و ۵۰۰ هزار نهال در نهالستان بزرگ کرج تولید کردیم.

میردار هریجانی با بیان اینکه سال گذشته که سال اول طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بود، اضافه کرد: سال گذشته یک میلیون و ۲۰۵ هزار اصله نهال به صورت رایگان بین عموم مردم و بخش خصوصی، دستگاههای اجرایی استان و بخش دولتی، توزیع عمومی در مناسبت‌ها و همچنین در همکاری توسعه فضای سبز با شهرداری ها توزیع شد. ضمن اینکه ۵۵۰ هزار اصله از این میزان به استان های همجوار داری اقلیم مشابه با استان البرز ارسال شد.

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz